Neri&Hu Brings The Transformation To Junshan Cultural Center


NERI&HU_Visual-Atelier-8-Junshan-Cultural-Center1.jpg

Junshan Cultural Center is located just outside of Beijing in the midst of the undulating mountain ranges and meandering rivers near the Miyun Reservoir.

Originally just a typical two-story sales building on the outskirts of Beijing, Neri&Hu was asked to transform this donut-shaped building into an iconic clubhouse and sales center.

Neri&Hu took advantage of the existing courtyard typology by crafting two sequences of interlocking journeys, one for clubhouse member, and one for sales center guests. All programmed spaces are designed such that they are in proximity to nature. The layering of the primary courtyard and smaller gardens allow the architecture to merge harmoniously with nature.

Drawing inspiration from its context, the architecture combines traditional northern architecture with contemporary architectural language and transforms into a new interpretation of architectural expression. The building quietly rises out of the water in a form of brick mass with carved out spaces for programs interlocked with gardens that blur the boundary between inside and outside. 


NERI&HU_Visual-Atelier-8-Junshan-Cultural-Center2.jpg


NERI&HU_Visual-Atelier-8-Junshan-Cultural-Center5.jpg

On the facade, warm-toned wood pattern aluminum panels form a veil that softens the heaviness of the brick facade. Moments of the screen connect with each interior space, creating a facade that is spontaneous and different on every face.

In terms of materiality, traditional gold brick tiles form the foundation of the building mass, extending from exterior landscape into the interior “in-between” spaces. With brick and wood panels as the primary backdrop for the interior, a common theme throughout the interior is the sculpted ceiling. Each space comes alive with the many different geometric cuts carved out to interact with the sky and daylight such that each space is ever-changing when light is reflected off of the rich texture of Venetian plaster. The layering of customized furniture, refined brass metal detail, natural veins of stone accents, the softness of fabric, and delicate lighting elements work together to compose a sense of understated luxury.


NERI&HU_Visual-Atelier-8-Junshan-Cultural-Center6.jpg


NERI&HU_Visual-Atelier-8-Junshan-Cultural-Center3.jpg

Programmatically, the cultural center provides a number of luxurious and spacious amenities for its members. It includes a 100-person multi-purpose hall for events, a spacious business lounge and bar, a feature library, children’s reading room, private function room, family media room, a red-wine and cigar lounge bar and a rooftop deck. 

Part of the cultural center is functioning as a sales center. A double-height reception welcomes potential buyers to embark on a journey through the media room, winter garden, then upstairs across a bridge over the courtyard to a generous sales presentation lounge complete with VIP rooms, bar and children’s playroom.


NERI&HU_Visual-Atelier-8-Junshan-Cultural-Center4.jpg

INFORMATION

Photography by Pedro Pegenaute with courtesy of Neri&Hu

http://www.neriandhu.com





Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

To post your project Click here