unarchitecte Embeds The Park Of Lingbao Children’s Center Into The Community Of Town


unarchitecte-Visual-Atelier-8-Lingbao-1.jpg

Lingbao City is a county-level city under the jurisdiction of Sanmenxia City, Henan Province.

This was a building renovation project located in a community in the north of Lingbao. Later, it became a child growth and development center of the area. Before transformation, the original building was of low quality, with cramped space, and an unfinished office building was on the opposite to its south side. And the construction period for the project was tight.

Even more, this was the first time for a well-known Chinese preschool education institution to develop the county-level city market, so the conservative expectations of the local market led the start-up capital relatively limited. Under such conditions and circumstances, unarchitecte still hoped to build a small white world different from the whole community, a clean and real space where children can concentrate on playing and cognition, exploring and thinking, so as to obtain true feelings and happiness.


unarchitecte-Visual-Atelier-8-Lingbao-2.jpg


unarchitecte-Visual-Atelier-8-Lingbao-166.jpg


unarchitecte-Visual-Atelier-8-Lingbao-16668.jpg

Removing the decorations and all the extra vertical lines on the L-shaped corridor, getting rid of the original shape, we cleaned the external facade of the original building as much as possible to make the building concise and stretching. At the same time, with five sets of slides leaning out of the facade, the outdoor space of each floor are connected, and children’s activity paths became undulating and have a happy flow. Pitching in from the outside to the inside, walls with high saturation color were used locally, which not only leapingly while continuously established the stereoscopic sense of the deep white space, but also guided the transformation order of the functional space.

The feeling of purity was intended to be spread to the outdoor playground, eliminating the boundary between the internal building and the external space, which two parts ultimately extended and integrated with each other. At this point, even though the entire site and community had been clearly defined, but the site was separated from the community, like floating above the skin of the later one. This was not yet what we’ve expected. Our vision is an urban space where children and the community learn from each other. And the fence at the edge of the site became the interrelated critical surface.


unarchitecte-Visual-Atelier-8-Lingbao-16.jpg


unarchitecte-Visual-Atelier-8-Lingbao-5.jpg


unarchitecte-Visual-Atelier-8-Lingbao-6.jpg

The curved fence walls also influenced the development of the interior activity spaces. In this way, layer by layer, from the outer city, the middle zone, the tortuous boundary, various types of internal venues, the outdoor platforms between the building and the playground, the outer porch, the front hall of each outdoor activity venue to the various indoor activities and functional spaces, a multi-dimensional experience is set for the children to perceive when crossing through the spaces and grow up in exchanges.

Correspondingly, this child growth and development center is like a new form of park, organically embedded into the community, injecting new vitality into the community.


unarchitecte-Visual-Atelier-8-Lingbao-12.jpg

INFORMATION

Photography by Commune One & Zhang Hetian with courtesy of unarchitecte

http://www.unarchitecte.cn





Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

To post your project Click here