0,00 EUR

No products in the cart.

Tato Architects Renovates House And Office In Hofu


Tato-Architects-Visual-Atelier-8-Hofu-1.jpg

“House and Office in Hofu” is a renovation project of a 40-year-old building.

The steel-frame structured building was remodeled to include various spaces such as living, office, warehouse, shop, and more. The client for this project is the owner of a brewery founded in 1865. Apart from the traditional products soy and miso, the company also works on developing new products using the old techniques refined through the brewery’s history.

While the brewing is located elsewhere, the client wanted to create a place with a cleaner atmosphere for other parts of the business; such as office space, shop, and storage space for the nationwide distribution of the products. Fortunately, the building for this renovation project was large, so it was possible to create both House and Business within the frame of the existing architecture.


Tato-Architects-Visual-Atelier-8-Hofu-6.jpg

Wanting to bring a part of the brewery’s history into the project, the outer walls were clad in wood, from old miso barrels, disassembled by the client. The charred wood refers both to the brand image but also to its surroundings. The roof and main structure of the building were kept intact and a plan element was inserted into the open space, rotated 45 degrees against the existing building’s grid. The idea of twisting the spaces 45 degrees is to create a more ambiguous feel between the old and new architecture. It also creates diverse spaces under the eaves and courtyards, like wedged pieces of land between square fields.


Tato-Architects-Visual-Atelier-8-Hofu-2.jpg

Due to the mixed-use nature of this building, an unspecified number of people enter and leave daily. Therefore, we choose to place the building’s functions so that they gradually become more private. The warehouse and shop are located to the north-facing the road, the office and prototyping room for product development is placed in the center, and furthest back to the south is the client’s residence. Looking from one room, the layers of glass doors and walls create depth and gradation, blurring the boundaries between spaces.



Tato-Architects-Visual-Atelier-8-Hofu-56.jpg


Tato-Architects-Visual-Atelier-8-Hofu-17.jpg


Tato-Architects-Visual-Atelier-8-Hofu-4.jpg


Tato-Architects-Visual-Atelier-8-Hofu-5.jpg

INFORMATION

Location / Hofu, Yamaguchi, Japan
House /Family Structure / Parents + Children

Design
Tato Architects/Yo Shimada
Team / Yo Shimada, Keita Kurokoshi

Planting
COCA-Z Tatsuya Kokaji

Construction
Fukumitsu Juken/Makoto Ikeda

Structure
Main Structure, Steel

Scale

One-story house
Site Area1230㎡
Building Area 460㎡
Total Floor Area 460㎡

Completion: 2018

Photography by Shinkenchiku Sha with courtesy of Tato Architects

https://tat-o.com



Similar Articles

Comments

To post your project Click here