Ochyrón House Of Tzagkarakis+Associates Boasts Panoramic Views From The Cliff


Precipice. Steep cliffs. Canyon.

Tzagkarakis+Associates: The basic elements for the design of this project. The slope of the plot is steep and the view of Agia Galini and the bay of Messara is unlimited. A project that stands like an “observatory” on top of the mountain, from which one can observe the surroundings. Stone and closed volumes made of fair face concrete are the main features, each serving a specific purpose.

The rubble wall touches the ground and symbolizes nature. The fair face of concrete, violently protruding through the slope and nature, symbolizes the “point of view” of the observer, ready to absorb everything that happens in the surrounding area. The well-protected concrete volumes transform the “observatory” into a protected, comfortable, and at the same time modest “fortress”.






INFORMATION

All images with courtesy of Tzagkarakis+Associates

WEBSITE


Similar Articles

Comments

To post your project Click here