Hye Ro Hun Looks Over The Landscape Of Downtown Gwangju


IROJE-KHM-Architects-Visual-Atelier-8-Hye-Ro-Hun-9.jpg

The house in urban nature with dramatic access way from the gate to the entrance.

This site is located in the borderline between the city and the mountain. The view of the front side that is the east-side is clearing up, so the urban landscape of downtown Gwangju is seen. There are mountains by the rear-side as nature and view. By opening a transparent gate door, it starts to begin access into the house, along the long walkway where looks like an architectural canyon. After the penetration through under space of the upper bridge-corridor, it comes to reach the inner court that is attached to entrance.


IROJE-KHM-Architects-Visual-Atelier-8-Hye-Ro-Hun-8.jpg

Two wooden boxes that consist of a duplex room are laid on landscaped architectural mass which contains the living room and dining room. The one box contains a master bed and study room and another box consists of two bedrooms and study rooms for two daughters. Over the living room where has dynamic space in 9M high, double-height master bed-mass with bamboo garden is floating…Through the top light of the roof, moving sunlight varies the atmosphere of the inside space of the living room all day long. Horizontal or vertical ways which are indoor or outdoor, all the ways inside of this house circulate itself continuously each other with the dramatic sequence of the various space.


IROJE-KHM-Architects-Visual-Atelier-8-Hye-Ro-Hun-3.jpg



IROJE-KHM-Architects-Visual-Atelier-8-Hye-Ro-Hun-6.jpg


IROJE-KHM-Architects-Visual-Atelier-8-Hye-Ro-Hun-7.jpg


IROJE-KHM-Architects-Visual-Atelier-8-Hye-Ro-Hun-5.jpg


IROJE-KHM-Architects-Visual-Atelier-8-Hye-Ro-Hun-2.jpg


IROJE-KHM-Architects-Visual-Atelier-8-Hye-Ro-Hun-1.jpg

INFORMATION

Photography with courtesy of IROJE KHM Architects

https://www.irojekhm.com



Similar Articles

Comments

To post your project Click here