Bartosz Domiczek Sets Henge Hill House Upon The Footprints Of The Old Farm Storage


Bartosz-Domiczek-Visual-Atelier-8-Henge-Hill-House1.jpg

Henge Hill is a virtual architecture project.

The house designed by Bartosz Domiczek is set upon the footprints of an old farm storage building that used to tower over the picturesque olive slopes. The crude craftsmanship of the remaining shell is partially restored and displayed to anchor the newly arranged suites of rooms deep in genius loci.


Bartosz-Domiczek-Visual-Atelier-8-Henge-Hill-House7.jpg


Bartosz-Domiczek-Visual-Atelier-8-Henge-Hill-House-1.jpg

The wall of old arcades cut and frame the views in the same way it used to do in the past. The new enfilade is structurally separated, bent around the small central courtyard and extended further underneath the excavated slope to provide the supporting utility areas. The natural terrain basin is used for the location of the pool. It is receded and elevated above the main roof level therefore as the created space is very intimate it also offers a panoramic view.


Bartosz-Domiczek-Visual-Atelier-8-Henge-Hill-House6.jpg


Bartosz-Domiczek-Visual-Atelier-8-Henge-Hill-House5.jpg

INFORMATION

All images with courtesy of Bartosz Domiczek

https://bartosz-domiczek.com





Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

To post your project Click here